יום שלישי, 20 בדצמבר 2011

ערב קוקטיילים סתווי - סיכום אישי


השעה 2:00 בלילה, אני (נמרוד) ואורון (על הבר- חלומות רטובים) יושבים ואוכלים המבורגר לא מוצלח על הדרך בין ת"א לחיפה. מסכמים את הערב, מחליפים חוויות וסופרים את ה"שלל". אמנם לא נשאר מספיק רווח לשלם על ההמבורגר, אבל זה לא הפריע לנו- היינו מאושרים...

את האירועים הללו אנו עושים מתוך אובססיה לדבר. לחבר מהתחום סיפרנו כי מטרתנו היא "שירות לקהילה" - הטעמה של קוקטיילים שיעמדו בסטנדרטים שאנו מציבים. השירות הוא גם לעצמנו - פורקן לאובססיה שמלווה את ערבנו המשותפים, ערבים של הגייה ויצירת הקוקטיילים הללו. 

הרעיון לערב הזה נהגה לאחר סיום הערב הקודם בנינקאסי (ערב קוקטיילים קאריביים) בנסיעה הקודמת מת"א לחיפה באישון לילה. באותו הערב שאלו אותנו לגבי הערבים הקודמים, על הקוקטיילים שהצגנו בעבר ומתי או היכן אפשר לטעום אותם. בין השורות ביקשו עוד ערב קוקטיילים, ובקרוב... 

הערב קרם עור וגידים במהירות. הפעם החלטנו להציג את המיטב משלושת הערבים הקודמים וכן לנסות ולהתמקד יותר בשיווק הערב כדי לנסות ולמשוך עוד אנשים, תפקיד עליו לקחתי אחריות. אורון בינתיים מיהר וסגר תאריך חדש בנינקאסי, הגה רעיון לתפריט וארגן רשימות כהילים, רכיבים ובקשות מעליית הגג: בירת ג'ינג'ר, אורז'ה, גרנדין היביסקוס, ליקר קומקוואט, ערק-קרמבולה ועוד. מיד התחלתי במלאכת ההכנה. 

ברנדי תות העץ בהגשה
רעיון נוסף שאורון העלה היה להציג תזקיקים מעליית הגג. אמנם התזקיקים אינם קוקטיילים אך אורון היה סבור שתוספת של "טעימות נקיות" לתפריט תתגלה כתוספת רלוונטית ומעניינת. מובן  שהרעיון מצא חן בעינינו והקונספט להגשת הטעימות הללו גם כן התגבש. הצעד הראשון היה כוסות טעימה. ידענו שאנו רוצים כוסות ייעודיות, כוסות מקצועיות לטעימת כהילים. נזכרתי שדיברתי עם היבואן של גלינקירין בארץ בתערוכת הסומלייה האחרונה וכרטיס הביקור היה עדיין בארנק. בחור נחמד ענה לי בצד השני, אלי כלאכודה, מנהל השיווק עמו שוחחתי בתערוכה ובפניו התלוננתי על כך שחסרות תמונות של כוסות באתר היבואן. אלי, חיפאי, קפץ אלי הביתה עם דוגמיות וכבר כשהגיע סיפר שעדכן את האתר. בחרתי את הכוסות המתאימות- כוסות טוליפ עם רגל בעיצוב זהה לגלנקירין אך בנפח מעט גדול יותר. הצעד השני היה בקבוקוני טעימה בנפח 30 מ"ל שיוגשו לשולחן לצד הכוסות. בקבוקונים אלו יחסכו את הצורך במדידת הנוזל, ולדעתנו מרשימים לצד הכוסות. להשלמת ההגשה נדרשה גם פיפטה להוספת מים. תכננו להגיש תזקיק אחד "בחוזק חבית" ולכן תידרש מהילה במים לפני השתייה. מטרת המהילה במים הינה "לפתוח" את המשקה על מנת לחוש יותר בבירור את ניחוחותיו וכן על מנת להוריד את החוזק האלכוהולי והצריבה האלכוהולית בפה שמפריעה ליכולת להרגיש את הטעמים. תהליך בחירת התזקיקים להגשה כלל הטעמת כמה חברים בכדי לקבל את חוות דעתם, ולבסוף הוחלט להגיש: רום 2008 3.5 שנות יישון (46%) וברנדי תות עץ בן חצי שנה ובחוזק 55%. 

נותרנו עם התפריט לערב. אהבתי את התפריט הקודם שאורון עיצב לערב הקוקטיילים הקריביים- תפריט שליד כל קוקטייל נמצא ציור שמייצג אותו. רציתי לקחת את התפריט לרמה הבאה ולצורך כך נעזרנו באחות שעוד-לא-יצא-לכם-להכיר למשפחת רוזנבלט, רותם, שציירה לנו תפריט בכישרון רב- זה המקום  להודות לה על ההשקעה והתוצאה הנהדרת!
תפריט ערב הקוקטיילים הסתווי
שבת בבוקר לפני הערב המדובר. התחלתי בקטיף גרנישים בגינה החיפאית שלי: לוונדר, עלי הל ולמונגראס. העמסות של ערימות בקבוקים לאוטו, העמסות של ערימות עוד יותר גדולות של בקבוקים אצל אורון ונסיעה לחולון. קטיף לימונים, סחיטת לימונים, הכנת גרנישים, סחיטת אשכולית אדומה, ועוד ועוד הכנות עליהם אורון היה אמון בזמן שאחי ואני עשינו שפייה לבירה נוספת אותה נציג בתערוכת בירס הקרובה (על כך בפוסט אחר). בשש בערב כבר התייצבנו בנינקאסי. 

מאחורי ערימה של שייקרים מלוכלכים,
אפשר לראות את קרן נותנת יד
דן היה הראשון להגיע ואליו הצטרפו במהרה חברים רבים. שולחן "פורום יין ואלכוהול" הסתדר ספונטאנית במרכז הרחבה ואורון כבר עמל במרץ על הכנת הקוקטיילים בזמן שאני דילגתי בין השולחנות והסברתי לכל דורש על הערב בכלל ועל הקוקטיילים  בפרט. ניסיתי לספר את הסיפור מאחורי כל קוקטייל או סתם להתעדכן ולשמוע חוויות מהערב תוך כדי. בסביבות השעה 21:00  (או כך אני חושב כי איבדתי תחושת זמן) הפאב היה עמוס ומלא במכרים וחברים מהתחום ובכלל. 
בשלב זה היינו בקצה גבול היכולת שלנו, הפאב היה מלא, מלצר אחד, מארח אחד (עבדכם הנאמן) ואורון שמשקשק קוקטיילים בשתי ידיים. מזל שקרן הנפלאה (כותבת הבלוג: קוראים ושותים עם ספר מותגי הבירה בישראל) קפצה מאחורי הבר לתת לו יד והצילה את המצב- תודה לך קרן! בכל רגע נתון היו יותר שייקרים מלוכלכים מנקיים וענת בעלת הבית גם כן השילה שרוולים ונכנסה מאחורי הבר לעמדת שטיפת הכלים- כמעט 80 קוקטיילים יצאו וזה לא כולל "פינוקים"... אורון מספר שברגע לחץ אחד הוא קלט 5 הזמנות של שולחנות כ"א 5 קוקטיילים שונים (5*5=25 קוקטיילים להוציא מיד) רגע של הלם, ייאוש, אסיפת כוחות ו...הסתערות!


אם אומרים שתמונה שווה אלף מילים –אז תמונה של תומר יפת שווה אלפיים. לפניכם הוויז'ואל המדהים שלו של חלק מהקוקטיילים שהוגשו בערב:


התהלוכה: שוב ליקר קומקוואט מעליית הגג,
וויסקי מעושן ותותים
הדאו דה ג'ין: ליקר קומקוואט מעליית הגג,
 ג'ין, ליצ'י ומרווה








 Dark N Stormy
עם בירת ג'ינג'ר מעליית הגג
רום אצוות 2008 מעליית הגג (3.5 שנים)




















הלחץ נרגע בסביבות 22:30, הפאב מעט התרוקן, ואני נכנסתי מאחורי הדלפק להכין "פינק אנד פלאפי" קוקטייל צ'ופר, תוספת וקדימון לערב הקוקטיילים הבא- תפריט 2 לליקרים מעליית הגג. הקוקטייל פרי יצירתו של אורון משתמש בגרנדין היביסקוס מעליית הגג, ערק קרמבולה מעליית הגג, אשכולית אדומה, חלבון ביצה, שקשוק ובסוף סיפולוקס סודה- התוצאה קצף ורוד ואוורירי מרענן וטעים, מי שטעם כבר יודע שיהיה כדאי להגיע לערב הבא - ערב התפריט השני!

עד אז, זהו סיכומי האישי...


7 תגובות:

  1. הגעתי כמעט במקרה, דרך חברתי נעה, המבינה דבר או שניים באלכוהול משובח.

    היה מעולה!

    לא אוכל יותר לשתות קוקטייל "רגיל", בלי להשוות.
    בלי לדעת עד כמה זה יכול לדגדג את בלוטות הסקרנות, ששילוב הטעמים יכול להיות כל כך מרהיב, שקוקטייל זה לא רק "דרינק פשוט".

    כמו שאמרתי לכם באותו ערב: הרחבתי אופקים. תודה!

    השבמחק
  2. בהחלט היה טעים מאוד. עד היום שתיתי רק גינס - עכשיו יש עוד אפשרויות טעימות.

    השבמחק
  3. אנו ממש שמחים שנהניתם. עושה טוב לקרוא את התגובות החמות שלכם, תודה.

    השבמחק
  4. היה ערב פוקח עיניים עבורי. זה כאילו עד היום אכלנו ב"קפולסקי" ופתאום גילינו מסעדת שף.
    אורון, שמחתי להכיר. אשמח לבוא לשיעור נוסף.
    אורן

    השבמחק
  5. לא הבנתי את הפואנטה של כל הערב הזה. הרי כל הכיף בלשתות קוקטיילים בחוץ זה שלא צריך לשטוף כלים אחר כך...
    סתם - היה שוב מצוין. אתם עושים עבודה נהדרת ושמחתי לתת יד. איזה מוזר זה לעבוד מהר!

    השבמחק
  6. היה...גאוני (לא מצאתי מילה אחרת. אני, שיש לי ותק לא קטן בשתייה, גיליתי עולם חדש שעד עכשיו נראה לי ...(שוב אני נזקק ל-3 הנקודות)איך לומר? קצת נחות. אבל מעבר לערבובים הרום הנקי היה לא פחות מנפלא ! בפעם הבאה ההמבורגר עלי.

    השבמחק
  7. תודה חברים, מקווה לראותכם בערב הבא...
    אורן- אנלוגיה נהדרת ומחמיאה
    קרן- תודה על כל העזרה, מה היינו עושים בלעדייך???
    אדי- שמחתי לראות אותך, בפעם הבאה אתפוס אותך על המילה :-)

    השבמחק