tag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post2709328231261879054..comments2023-12-17T09:47:35.928+02:00Comments on בעליית הגג: כרומוטוגרפיית גז לרום מבציר 2010Nimrodrosehttp://www.blogger.com/profile/07254714164142292657noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-20630631017120396712012-10-21T13:31:29.470+02:002012-10-21T13:31:29.470+02:00בדיקה נוספת של הרעלות מתנול העלתה כי קיימים מקרי מ...בדיקה נוספת של הרעלות מתנול העלתה כי קיימים מקרי מוות גם בצריכה של כמות מאוד נמוכה שלו (לכן יש משמעות פחותה ל LD50).<br /><br />בנוסף כמובן יש עניין "קטן" עם עוורון בתגובה לצריכת מתנול וכי גם אם הוא ברוב המקרים אינו קטלני בכמויות קטנות- הוא רעיל מאוד וגורם לעוורון תמידי. <br /><br />בגדול המכניזים העיקרי בו מתנול הופך לקטלני נובע מתוצר הפירוק שלו- פורמלדהיד. פירוק מתנול מתבצע ע"י alcohol dehydrogenase, אותו אנזים שמפרק אתנול. נהוג אפילו לתת אינפוזיה המכילה אתנול במקרים של הרעלת מתנול, בשביל לעכב את יצירתו של הפורמלדהיד. <br /><br />לגבי השגיאה של המכשיר היא 2% מהערך הנמדד- בקיצור השגיאה "בטלה בשישים"...<br /><br />מקווה שהצלחתי לענות לך.Nimrodrosehttps://www.blogger.com/profile/07254714164142292657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-16035287895235798692012-10-05T01:48:19.334+02:002012-10-05T01:48:19.334+02:00מעניין מאוד, אלה דברים שהתחלתי לקרוא עליהם קצת לאח...מעניין מאוד, אלה דברים שהתחלתי לקרוא עליהם קצת לאחרונה ונחמד לדעת על המקור של הטעמים והריחות ובמיוחד פוטנציאל ההתפתחות שלהם.<br /><br />כל הכבוד על התוצאות המרשימות של הרום, המשיכו כך!ValeronDeportivohttps://www.blogger.com/profile/07427600525114990578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-17094221100276431462012-10-04T11:01:10.415+02:002012-10-04T11:01:10.415+02:00לגבי LD50 אפשר למצוא את ההגדרות המדויקות כאן:
http...לגבי LD50 אפשר למצוא את ההגדרות המדויקות כאן:<br />http://en.wikipedia.org/wiki/Median_lethal_dose<br /><br />יואבAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-1421040831129773662012-10-03T21:07:58.294+02:002012-10-03T21:07:58.294+02:00אני מכיר את המשמעות של LD50
מהקישורים שהבאתי:
מתנ...אני מכיר את המשמעות של LD50<br />מהקישורים שהבאתי:<br /><br />מתנול - 5628 mg/kg<br />פרופנול - 1870 mg/kg<br /><br />כלומר, פרופנול רעיל פי ~3 ממתנול לפי הערכים האלה<br />יש לציין שהם עבור עכברושים בבליעה, לא בטוח שבבני אדם זה מייצג נכון<br />ליאורnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-19863865165811296672012-10-03T12:46:36.254+02:002012-10-03T12:46:36.254+02:00ליאור, התבלבלת בקריאת ה LD50. משמעות המספר שם הוא ...ליאור, התבלבלת בקריאת ה LD50. משמעות המספר שם הוא החציון שממנו כמות הצריכה הינה קטלנית (לבע"ח המצויין בהמשך) ב-50% מהמקרים. כלומר ככל שהמספר גבוהה יותר כך החומר פחות רעיל- מכאן מתנול רעיל פי 3 יותר מ n-פרופנול. n-פרופנול קרוב יותר בערך שלו לאתנול (אלכוהול לשתייה)מאשר למתנול. כך שההגיון שלך היה בריא - אין בעיה לעבוד איתו במעבדה ואין בעיה עם צריכה שלו בכמויות המדוברות.<br /><br />לגבי השגיאה של ה GC-MS אינני יודע מה היא (אשאל בקרוב) אך בהתחשב במיקום של המכונה והרגישות של החומרים שהמעבדה הוקמה בכדי לבדוק- אני מניח כי השגיאה היא השגיאה האפשרית הכי נמוכה.Nimrodrosehttps://www.blogger.com/profile/07254714164142292657noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-37976101130581457972012-10-03T01:34:42.293+02:002012-10-03T01:34:42.293+02:00אני מנסה להעלות קישורים, לא יודע אם הוא יתן לי (PD...אני מנסה להעלות קישורים, לא יודע אם הוא יתן לי (PDF). הנתון הרלוונטי הוא בסעיף 11<br /><br />מתנול:<br />http://www.sciencelab.com/msds.php?msdsId=9927227<br /><br />פרופנול:<br />http://www.sciencelab.com/msds.php?msdsId=9924736<br /><br />אתנול זה ~7000 מ"ג/ק"גליאור יוגבhttp://www.drinking.co.ilnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4064158280098884840.post-11512447694426063322012-10-03T01:32:40.579+02:002012-10-03T01:32:40.579+02:00תודה על פוסט מעניין וסחתיין על המקצוענות הבלתי מתפ...תודה על פוסט מעניין וסחתיין על המקצוענות הבלתי מתפשרת<br /><br />על חלק מהחומרים כתבת שהם תוצרים טבעיים של התסיסה ועל חלק לא - לעניות דעתי כל מה שרשום פה זה תוצרי תסיסה.<br /><br />שנית, לגבי פרופנול - גיגלתי קצת דפי בטיחות עליו (MSDS) ונדמה שהוא רעיל בבליעה (בעכברושים) פי 3 יותר מאשר מתנול (אני מדבר על ערכי LD50). בדקתי בכמה מקורות כי זה נשמע לי לא הגיוני (זה גם חומר שאני עובד איתו על בסיס כמעט יומיומי).<br /><br />עוד הערה - חשוב מאוד לציין מה השגיאה המשוערת של מדידת GCMS. אם השגיאה היא 0.03% עבור מתנול - אין שום משמעות להבדל בין הבצירים. אם השגיאה היא 0.1% - הרבה מהפוסט מאבד מתוכנו. אני בטוח שבדקת את זה - אני פשוט אומר שכדאי לציין את זה (כשאני מגיש מאמר יכולים לכסח אותי על דבר כזה :) )ליאור יוגבhttp://www.drinking.co.ilnoreply@blogger.com