יום שלישי, 7 במאי 2013

הסינגל מאלט כבר בן שנתיים

והגיע הזמן לרשמי טעימה... אבל לפני כן תקציר תולדותיו:

מדובר על הפרויקט הראשון בארץ לזיקוק סינגל מאלט (למיטב ידיעתנו). המתכון הכיל לתת פייל אייל אנגלי ולתת מעושן גרמני Beech wood Smoked, עם מעט לתת אותו ניסינו לעשן בעצמנו באמצעות כבול. השמרים- שמרי בירה, בדומה למספר מזקקות סקוטיות מכובדות כגון: Balblair, Cardhu, Jura. הזיקוק, שנערך במרץ 2011, היה זיקוק דודי כפול שלקח לב של 65% אלכוהול. מאז התיישן הוויסקי בשילוב של אלון אמריקאי וצרפתי.

לסיפורו המלא של הוויסקי ולרשמי טעימה שלו בגיל שנה אתם יכולים להיכנס לקישור הבא: הסינגל מאלט הישראלי הראשון.

כשמלאו לוויסקי 16 חודשים שלחנו דוגמית שלו לגל גרנוב, הכותב של הבלוג Whisky Israel, בלוג המדורג בידי רבים כאחד מעשרת הבלוגים המובילים בעולם בתחומו. גל החמיא לוויסקי ושיתף את רשמיו ממנו ממש לאחרונה ביום העצמאות. את רשמיו ניתן למצוא כאן: An Israeli distilled whisky for Independence day

ועתה לעניין עצמו , רשמי הטעימה של הסינגל מאלט הישראלי הראשון בגיל שנתיים.

התמונה באדיבות שי גלבוע ונלקחה בעזרת הטלפון הנייד שלו

הסינגל מאלט הישראלי הראשון (בן שנתיים) 50% אלכוהול

ניחוח: מתוק (דבש) ובווליום גבוה עם הרבה מאלט (קשה של הלחם, לחם שיפון), פלפל אנגלי (פלפל שחור, ציפורן, קינמון) ווניל וקוקוס. בתוספת מים עולים ניחוחות בננה מובהקים.

טעם: גוף בינוני עד מלא. מתוק (דבש) ומאלטי (קשה של הלחם). פירותי מאוד (בננה, אגס) ומפולפל מאוד (פלפל אנגלי, ציפורן), אך עדיין מרגיש מחוספס וצעיר (בועט חזק לכל הכיוונים ומחכה שהשנים ירגיעו אותו). עם הוספת מים הוויסקי נרגע וטעמי הבננה בולטים יותר.

פיניש: ארוך מאוד עם הרבה מאלט, דבש ובננה.

לסיכום: הוויסקי עשה כברת דרך ארוכה בשנה שחלפה. הפנולים נעלמו וטעמי הבננה והאגס  התחזקו לצד תבלינים כגון פלפל אנגלי וציפורן.  הוויסקי כולו בווליום גבוה (הטעמים חזקים) ובועט ומעט מים מרגיעים ומעדנים אותו משמעותית. החוויה העקבית מהניחוח אל הטעם ולבסוף לפיניש הינה אינדיקציה לאיכותו, והווליום הגבוה של הטעמים מלמד אותנו שכשיגיע הוויסקי לפרקו הוא יספק חוויה חושית חזקה.