יום שלישי, 4 במאי 2010

ערק קרמבולה

טוב אתם  כבר יודעים מה יש בפנים...
זוכרים את ליקרי הקרמבולה מהפוסט הקודם?
אחרי שהכנו את הליקרים נותרנו עם שאריות פרי מצומקות מהמיצוי בסוכר.
אז מה עושים איתם אתם שואלים?
טוב, תכלס אתם כבר יודעים את התשובה: ערק מתובל בקרמבולה.
לתוך כלי עם שאריות הפרי שופכים ערק עד לכעשרה סנטים מעל לפרי החתוך ונותנים לו לספוג את טעמי הקרמבולה. אחרי חודש מסננים וממשיכים ליישן 3 חודשים לפחות עם שבבי עץ אלון.

ומה יצא?- אחד המשקאות היותר מוצלחים ביתר שעשינו:
35% כוהל בנפח.
צבע אמברי כהה צלול לחלוטין, אף משגע של אניס עדין בליווי ריח דבשי ומעט מאלטי, טעם עדין ומתקתק, טאנינים וטעמי עץ מורגשים- מאוזן להפליא ולבסוף פיניש אניסי אדיר.
 גם פה tom 127  נחלץ לעזרתינו כאשר טעם אותו באוגוסט 09.

תראו איזה צבע מדהים
ללא שום ספק זה אחד המשקאות שלא נפסיק לייצר - גם ירוק, גם מתוצרת הגינה וגם טעים להפליא.


נקודה מעניינת: הפירות ששהו בערק ספחו הרבה מטעמי האניס שבו והשאירו את הערק פחות אניסי. עדיין אין לנו רעיון מה לעשות עם כוכבים צהובים יפים, אלכוהוליים מעט ובטעם אניס חזק – יש לכם הצעות?

2 תגובות:

  1. הייתי ממליץ לקחת את שאריות הקרמבולה (הכוכבים עצמם אלה שספוגים אלכוהול) להכניס למקפיא ל 24 שעות עד שיקפאו ולאכול אותם
    כאשר עשיתי דבר כזה עם ענבים מבחוץ הם קפאו אבל מבפנים בגלל שהיו ספוגים באלכוהול הם נשארו כמו שהם
    והטעם.??? וואו הטעם נהדר גם קפוא וגם מלא באלכוהול
    מתאים בתור תוספת לא רעה לבירה או לקינוח אחרי אוכל.
    לא ניסיתי את זה עדיין עם קרמבולה אבל אשמח לשמוע מכם מה עשיתם ואיך יצא.


    מיכאל
    MIKHAEL1989@013NET.NET

    השבמחק