אחרי מעללי היום הקודם (קנטילון, דה-סטרוזי ווסטווטרן) שוב מצאנו את עצמנו בדרך לעיירה בשם Moen הנמצאת במערב בלגיה, למבשלת בוטיק בלגית נוספת. אך הפעם לא באנו בשביל המבשלה עצמה, אלא הגענו כי במבשלה מתקיים פסטיבל שמתמקד אך ורק בבירות בוטיק- ומהטובות ביותר שיש באירופה ואפילו אחת מארה"ב.
שמענו על הפסטיבל משחר הרץ (תודה) ובילינו שם גם עם תומר ודני (זוכרים? מהיום הראשון בבלגיה). היה נחמד להיות קבוצה גדולה בפסטיבל- כך יצא לטעום אחד מהשני ולהמליץ אחד לשני על בירות טובות. לצערנו השהות שלנו בפסטיבל היתה קצרה, אך היה לנו חשוב להגיע אליו ונשתדל לסקר מגוון מהבירות שטעמנו.
הפסטיבל המדובר הינו ALVINNE CRAFT BEER FESTIVAL והוא מתקיים כבר משנת 2008. רק לאחר שיצאנו מהפסטיבל שמנו לב שלא טעמנו אף לא בירה אחת מהמבשלה המארחת Alvinne, אז לחברה מ-Alvinne אם אתם קוראים את הפוסט עמכם הסליחה.
בכתבה הזו נתמקד ברשמי טעימה מהבירות השונות אך לפני הכל הקונספט של הפסטיבל:
הפסטיבל נערך במשך יומיים רצופים, בשבת ובראשון מהשעה 12:00 ועד השעה 21:00 ו- 17:00 בהתאמה (הגענו בתחילת היום השני לפסטיבל).
תמורת עשרה יורו מקבלים כוס טעימה מזכוכית (תראו אותה בתמונות) ו-16 ז'יטונים. עלות הטעימה של כל בירה נקבעת ע"י המבשלות ועולה בין 2-7 ז'יטונים לטעימה. רוב הבירות (להזכירכם כולן בירות בוטיק מהמבשלות המובילות) בין 3-4 ז'יטונים, כל ז'יטון נוסף עולה חצי יורו- וניתן לקנות בבודדים. בסיום הטעימה ניתן להחזיר את הכוס ולקבל 2 יורו בחזרה או לחלופין בקבוק 750 מ"ל של בירה (Morpheus Extra) ממבשלת Alvinne- שווה! מצטיידים בחוברת דקה בה רשומים המיקומים של המבשלות בתוך מתחם הפסטיבל (למרות שהוא קטן), ולכל מבשלה יש עמוד משלה עם הבירות שהיא מציגה, עלות כל בירה במספר ז'יטונים וסמלים נחמדים שמציינים אם היא יושנה בחבית אלון, נמזגת מחבית מזיגה (on draft), נמזגת מחבית בה עברה את התסיסה השנייה (cask beer) או מגיעה מבקבוק בו היא עברה תסיסה שנייה והתיישנות (bottle condition).
ניתן תעודת זהות קצרה לכל מבשלה, הסבר קצר על הבירה ורשמי טעימה...
מבשלת Brodie's Beers
מיקום: לונדון, אנגליה. מבשלים בירה מ-2008. פרטים נוספים: אין הרבה פרטים נוספים ברשת אבל יש קישור לאתר המבשלה.
Hackney Red IPA
אלכוהול: 6.1%, סגנון: IPA אמריקאי, מזיגה: cask, ז'יטונים: 3. פרטים נוספים: סוגי הכשות בו השתמשו בבירה הם Amarillo, Columbus and Citra. הם סיפרו לנו כי יש 10 הוספות בזמנים שונים של כשות ה- Citra. הלתת של ווירמן (Weyermann) והצבע האדמדם מלתת ה-Cara-Red.
באף: ליצ'י על סטרואידים- חד מימדי אך מעולה.
בפה: גוף מלא, מתוק. פירות אדומים עם מעט טעמים קלויים וכמובן המון ליצ'י. אבל משהו לא ממש מחובר בפה.
פיניש: מריר וטאני עם הרבה ליצ'י
לסיכום: חסר לבירה איזון בפה- משהו שם לא ממש מתחבר..
Romanov Empress Stout Rioja whisky Barrel aged
אלכוהול: 12.1%, סגנון: Imperial stout, מזיגה: on draft, ז'יטונים: 4. פרטים נוספים: חיפוש קצר ברשת גילה כי הבירה שהוגשה בראשון לא יושנה בחביות של יין ריוחה כפי שהיה רשום אלא בחביות של וויסקי- יום לפני נגמר הריוחה...
באף: שוקולד בלגי סמיך ודחוס, קקאו, מעט קלוי וסירחון קל (אולי כבול מהוויסקי?)
בפה: גוף מלא מתוק וסמיך. קקאו, עוגת ביסקוויטים, קרמל ואפילו תחושה קצת מעושנת.
פיניש: מריר עם קפה, שוקולד ועוגת ביסקוויטים- פיניש מהנה מאוד.
לסיכום: מתוך רשמי הטעימה ממש אפשר לראות שהבירה יושנה בחביות וויסקי. אחלה בירה- כפי שרשמנו בהערה בצד.
Romanov Empress Stout |
מבשלת Fano
מיקום: דנמרק. מבשלים בירה מ-2006 נסגרו ונפתחו מחדש ב-2009. פרטים נוספים: את הסיפור מאחורי הסגירה והפתיחה המחודשת ניתן לקרוא כאן.
(Fano Havgus (Kunstner Ol No.3
אלכוהול: 2.7%, סגנון: Session IPA, מזיגה: on draft, ז'יטונים: 2. פרטים נוספים: בירה קלילה שמשתמשת בכשות מזני Simcoe ,Centennial ו-Cascade.
באף: כשות אמריקאי, מעט סייזוני, ליצ'י חמוץ ולימון.
בפה: מימית עם ליצ'י מר, מעט חמצמצה.
פיניש: מר ומימי.
לסיכום: "לא מהנה בכלל"- כך רשמנו. אולי זה לא היה הוגן לשתות דווקא אותה כאשר כל הבירות שטעמנו היו חזקות ומלאות בנוכחות...
מבשלת Evil Twin
מיקום: דנמרק. פרטים נוספים: מבשלה צוענית שמבשלת את הבירות במבשלות אחרות באירופה. ניתן להתרשם מהמבחר שלהם כאן.
Evil Twin Sonderho Hipster Ale
אלכוהול: 5.5%, סגנון: Brett American Pale Ale, מזיגה: bottle condition, ז'יטונים: 3. פרטים נוספים: פייל אייל אמריקאי שעושה שימוש בשמרי ברט (brettanomyces) שיושן ארבעה חודשים בחביות של יין לבן. לאחר מכן עברה הבירה Dry Hopping עם כשות מזני Citra , Summit ו-Cascade.
באף: הברט מורגש עם סירחון תפוחי, כשות אמריקאי, מאלטי ופירחוני.
בפה: מתקתקות כימית ומרירות קלילה עם חמיצות הן של לימון והן של תפוח ירוק. הסירחון של הברט בהחלט מורגש בבירה.
פיניש: מייבש את הפה עם חמצמצות ומרירות בולטות.
לסיכום: בירה חמוצה ומעניינת, לא יותר.
מבשלת De Molen
מיקום: הולנד. מבשלים בירה מ-2006. פרטים נוספים: מבשלה ומסעדה הממוקמת בתוך תחנת רוח ישנה. מערכת בישול של 500 ליטר אך הם בעיצומה של בניית מבשלה חדשה וגדולה יותר. המבשלה מייצרת אין ספור של בירות שונות- רובן רק פעם בשנה או אפילו פעם אחת בכלל. ניתן להתרשם מהמבחר שלהם כאן. בעינינו זהו מבחר מוגזם אך לכן יש הרבה "הייפ" סביב המבשלה- כנראה גם בגלל שהבירות נחשבות למצויינות.
(De Molen Lente Hop (2012
אלכוהול: 6.2%, סגנון: American IPA, מזיגה: on draft, ז'יטונים: 3. פרטים נוספים: בעבר הבירה הזו היתה זהה לבירה אחרת שלהם De Molen Zomer Hop, רק השם היה שונה. מסתבר שהם שינו את המתכון למתכון חדש ב-2012 כך שזו בירה שונה. מהמידע שחילצנו מהם למדנו כי הו עושים שימוש ב-4 סוגי כשות כאשר המרירות מגיעה מזן כשות צ'כי והארומה מזן אמריקאי.
באף: ליצ'י נקי וטוב.
בפה: גוף קל,מעט מתיקות, מוגזת מאוד ומרירה באופן עדין לסגנון. טעמי ליצ'י בולטים וטאניות מסוימת.
פיניש: ליצ'י מריר וטוב.
לסיכום: בירה נחמדה מאוד וכיפית לשתייה.
(De Molen Lente Hop (2012 |
De Molen Galg & Rad
אלכוהול: 12%, סגנון: Imperial stout, מזיגה: on draft, ז'יטונים: 4. פרטים נוספים: יושנה בחביות של ברבן ונעשתה באמצעות שילוב של שמרי ברט (brettanomyces).
באף: מתוק ודחוס עם שוקולד ודובדבנים, פירות יער ומעט ווניל עם סירופ לשיעול וסירחון קל.
בפה: גוף סופר מלא, מתוק, שוקולד מריר ופירות יער עם עשן וסירחון שייתכן ומקורו בלתת כבולי (הרי מצאנו עשן) או אולי מהברט...
פיניש: מתוק קצת חמצמץ וקלוי עם פירות יער ודובדבנים.
לסיכום: הבירה עשוייה טוב אך מוגזמת מדי.
De Molen Galg & Rad |
מבשלת Marble
מיקום: מנצ'סטר, אנגליה. מבשלים בירה מ-1997. פרטים נוספים: פאב מבשלה השוכן במבנה עתיק ומקבל ביקורות מצויינות. כיום הם מבשלים את הבירות במבשלה חדשה הנמצאת כמה רחובות ליד. הבירות שלהם טיבעוניות (ללא שימוש בחומרים מן החי) ואורגניות.
Marble Dobber
אלכוהול: 5.9%, סגנון: IPA, מזיגה: cask, ז'יטונים: 3. פרטים נוספים: אין.
באף: פרחוני מאוד, תפוזי וליצ'י חזק גם כן.
בפה: גוף בינוני עם מתיקות מורגשת, ליצ'י מקופסת שימורים, פופקורן וחמאה. לא מאוד מרירה.
פיניש: מריר מעט ונעים.
לסיכום: אחלה בירה.
(Marble Special (2011
אלכוהול: 9%, סגנון: Saison, מזיגה: bottle condition, ז'יטונים: 3. פרטים נוספים: ה- Special הזו, גירסת 2011 בושלה בשיתוף עם Mark Tranter מ-Dark Star Brewing Co.
באף: כשות אצילי (Hallertau?), פירחוני, דבשי עם ניחוחות בננה ומתובל.
בפה: גוף בינוני, מוגזת מאוד. מרה כמעט כמו IPA עם טעם מתכתי קל.
פיניש: ארוך ומריר ומיבש את הפה.
לסיכום: שוב בירה טובה, אם כי לא יוצאת מן הכלל.
מבשלת Emelisse
מיקום: הולנד. מבשלים בירה מ-2006. פרטים נוספים: שוב מבשלה/מסעדה עם מערכת בישול של 1000 ליטר. יש להם אתר אינטרנט יפיפה ששווה הצצה.
Emelisse White Label IRS Ardbeg BA
אלכוהול: 11%, סגנון: Imperial Russian stout, מזיגה: bottle condition, ז'יטונים: 4. פרטים נוספים: סדרת ה-White Label היא סדרה של הבירות חד-פעמיות של המבשלה. הדבר נובע בעקבות תלות בהיצע מסויים. במקרה שלנו הבירה יושנה בחביות של מזקקת Ardbeg הסקוטית וסביר שקשה למבשלה להשיג חביות כאלו...
באף: כבול מהאי איילה (לפרוייגי- למעשה ארדבגי), מתוק ונהדר עם העשן והכבול בפרונט וניחוח יין שרי לאיזון.
בפה: כמעט ולא מוגזת עם איזון טוב של מרירות ומתיקות. שוקולד, קפה ושרי והמון כבול- וואו!
פיניש: מר מאוד, עם טאנינים שמיבשים את הפה והמון המון כבול נהדר לצד שוקולד ופירותיות עדינה.
לסיכום: במילה אחת- מעולה! בכמה מילים- רצנו לקנות את הבירה בחנות של התערוכה אך לצערנו נגמר המלאי, אם אתם מוצאים בקבוקים תקנו ארגז!
טוב, אתם רואים איזו בירה זו על התווית |
Emelisse White Label IRS Glen Elgin BA
אלכוהול: 11%, סגנון: Imperial Russian stout, מזיגה: bottle condition, ז'יטונים: 4. פרטים נוספים: שוב מסדרת ה-White Label הפעם הבירה יושנה בחביות של מזקקת Glen Elgin הסקוטית.
באף: שוקולד מריר וקרמל שרוף.
בפה: כמעט ולא מוגזת. בירה מרירה עם שוקולד, קפה, וניל ומעט וויסקי.
פיניש: וויסקי ווניל חזק בסוף.
לסיכום: פחות מוצלחת מהקודמת אבל עדיין מעולה- שוב לא נשארו בקבוקים בחנות..
מבשלת De Struise
מיקום: אוסטוולטרן, בלגיה. מבשלים בירה מ-2001. פרטים נוספים: תכנסו לפוסט הקודם- כתבנו המון עליהם.
Struise Five Squared
אלכוהול: 25%, סגנון: Iced blonde Quadrupel, מזיגה: on draft, ז'יטונים: 5. פרטים נוספים: בירה בהירה וכשותית שעברה אייסינג- כלומר הקפאה והפשרה בכדי להעלות את ריכוז האלכוהול שבה (אלכוהול נמס לפני המים). הוכנה במיוחד בשביל הפסטיבל ויוצרו ממנה 216 בקבוקים שיועדו למכירה ב-100 יורו לבקבוק כתרומה לצדקה. הצדקה יועדה למבשלת Alvinne המארחת שנתקעה בקשיים כלכליים.
באף: כשותי הדרי ולימוני עם דבש, פירחי יסמין, סילאן ומעט אציטון.
בפה: סירופי עם גיזוז קל שמחמיא. מתוק מאוד דבשי, סילאני ותרופתי- כמו לשתות דבש נוזלי. חמיצות מורגשת בזמן הבליעה.
פיניש: ארוך דבשי ותרופתי.
לסיכום: האף מרגיש רענן והפה כמו דבש נוזלי- בירה טובה שיכולה להחליף כוסית פורט.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה